Anunț selecție parteneri
În conformitate cu prevederile:
- Ghidului solicitantului aferent apelului de proiecte PCIDIF/159/PCIDIF_P1/OP1/RSO1.1/PCIDIF_A1.1, Măsura 1.1.2;
- METODOLOGIA DE SELECȚIE A PARTENERILOR PRIVAȚI DE CĂTRE ORGANIZAȚIILE DE CERCETARE CARE INTENȚIONEAZĂ SĂ DEPUNĂ PROIECTE ÎN PARTENERIAT, ÎN VEDEREA ACCESĂRII FINANȚĂRII DISPONIBILE ÎN CADRUL POCIDIF;
INCAS – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli” din București,
Declanșează procesul de selecție a partenerilor privați (IMM-uri) în vederea încheierii unor Acorduri de Parteneriat pentru propuneri de proiecte, respectiv implementarea în comun a proiectelor depuse în cadrul Priorității 1 a Programului Creștere Inteligentă Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027 (POCIDIF).
Metodologia de selecție are în vedere aplicarea art. 34 din OUG nr. 133/2021 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada 2021-2027 și a art. 45, 46 și 47 din Capitolul VIII al HG 829/2022 care instituie prevederi specifice pentru proiectele implementate în parteneriat.
Procesul de selecție a partenerilor privați se va derula în conformitate cu art. 34 din OUG 133/2021 conform căruia entitățile finanțate din fonduri publice pot stabili parteneriate cu alte entități din sectorul privat, numai prin aplicarea unei proceduri de selecție a acestora, care respectă cel puțin principiile transparenței, tratamentului legal, nediscriminării utilizării eficiente a fondurilor publice, legalitate și trasabilitate.
Începand cu data prezentului Anunț (18.07.2024) INCAS – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială “Elie Carafoli” din București declanșează procedura de selecție și exprimă public intenția de selectare a unuia/mai mulți parteneri entități private (IMM-uri) în vederea participării în parteneriat la competițiile organizate în cadrul Priorității 1 a POCIDIF, respectiv apelul de proiecte PCIDIF/159/PCIDIF_P1/OP1/RSO1.1/PCIDIF_A1.1, Măsura 1.1.2.
Colaborarea și partneriatele vizează în principal proiecte la nivel TRL7:
- Scopul: Dezvoltarea de sisteme de aeronave pentru misiuni complexe, cu integrarea de noi tehnologii la nivel de concepție, fabricație ecologică, prototipare digitală și impact redus asupra mediului. Soluțiile propuse vor asigura competitivitate economică în piața pentru IMM-uri, dezvoltare durabilă pentru sectorul aerospațial și raspund cerințelor și nevoilor de mobilitate și siguranța cetățenilor.
- Obiectivul specific: Asigurarea capacității de maturizare tehnologică și exploatarea rezultatelor în domeniile de specializare inteligenta din cadrul SNSPI: 2. Economie digitală și tehnologii spațiale, 3. Energie și mobilitate, 4. Fabricație avansată. Obiectivele specifice din parteneriate pot fi orientate pe unul sau mai multe domenii conexe.
- Activitati preconizate: Participarea IMM-urilor este posibila pe întreg lanțul de maturitate tehnologică din cadrul proiectelor, de la activități de concepție, design, pregătire de fabricație și industrializare (nivel prototip TRL 7). IMM-urile joacă un rol principal în valorificarea rezultatelor în piata concurențială și asigurarea planului de afaceri asociat proiectelor.
- Bugetul estimat: Funcție de tipul de activitate, localizarea IMM-ului și gradul de implicare dorit/posiill, estimăm ca posibilă o implicare globala (finanțare buget + cofinanțare) la nivel de 2 milioane Euro/IMM selectat în cadrul acestui Anunț. Dimensionarea efortului fiecarui IMM interesat trebuie să respecte cerintele și spiritul PCIDIF/159/PCIDIF_P1/OP1/RSO1.1/PCIDIF_A1.1, Măsura 1.1.2.
- Termenul limită de depunere a Propunerilor de Colaborare: 01.08.2024, ora 16:00.
Per ansamblu, condițiile impuse potențialilor parteneri sunt cele prezentate în Ghidul/cadrul PCIDIF/159/PCIDIF_P1/OP1/RSO1.1/PCIDIF_A1.1, Măsura 1.1.2.
Criteriile generale de eligibilitate a partenerului/partenerilor privați presupun respectarea cel puțin a cerințelor impuse de către OIC prin Ghidului Solicitantului aferent apelului de proiecte PCIDIF/159/PCIDIF_P1/OP1/RSO1.1/PCIDIF_A1.1, Măsura 1.1.2. pentru care se face selecția.
Răspunsul la prezentul Anunț presupune:
- Adresa de intenție de potențial parteneriat, cu identificarea, după caz, a potențialelor domenii de colaborare și propuneri concrete din partea IMM-urilor interesate;
- Completarea Fișei Partenerului (vezi model Fisa1) care contine un set de informații specifice IMM-urilor interesate, cu date publice privind situația juridică și financiară actualizată;
- Completarea unei Fișe Tehnice cu propunerea de parteneriat (conform model Fisa2);
Termenul Limită de transmitere a documentelor: 01.08.2024, ora 16:00.
Transmiterea celor 3 documente se va face pe adresa incas@incas.ro, cu solicitarea unei confirmări de primire.
În baza raspunsurilor primite, INCAS va organiza selecția de oferte în conformitate cu “METODOLOGIA DE SELECȚIE A PARTENERILOR PRIVAȚI DE CĂTRE ORGANIZAȚIILE DE CERCETARE CARE INTENȚIONEAZĂ SĂ DEPUNĂ PROIECTE ÎN PARTENERIAT, ÎN VEDEREA ACCESĂRII FINANȚĂRII DISPONIBILE ÎN CADRUL POCIDIF”.
Rezultatul procesului de selecție va fi anuntat public în data de 05.08.2024.
Pentru detalii și informații suplimentare, persoana de contact INCAS:
Adrian GȂZ, e-mail gaz.adrian@incas.ro
Denumire | Data | Actualizări | Document |
---|---|---|---|
model Fișa1 - Fișă Partener | 2024 | descarcă | |
model Fișa2 - Fișă Tehnică | 2024 | descarcă |